TennisKids

Tenniskids

Tenniskids is een nieuwe, aantrekkelijke manier om te leren tennissen, ontwikkeld en ondersteund door de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). De materialen die gebruikt worden, zoals speciaal ingedeelde banen, speciale ballen en rackets, scorekaarten en de te volgen methodiek sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen.

Het 3-fasen lesprogramma biedt jeugdigen van 5 tot circa 12 jaar leuke en leerzame activiteiten, waardoor spelplezier en het opdoen van tennisvaardigheden worden gegarandeerd.

 

Drie fasen

De drie fasen van Tenniskids zijn rood (1e fase), oranje (2e fase) en groen (3e fase).    Iedere fase biedt een diversiteit aan oefeningen afgestemd op de leeftijd en vaardigheden. De kinderen leren successen te beleven, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te beleven op de tennisbaan.

In rood maak je kennis met het tennisspel. Je start met de ontwikkeling van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coordinatie, je neemt deel aan leuke fun-activiteiten en speelt korte wedstrijdjes. Het miniveld is het veld waarin jij je oefeningen en wedstrijden speelt.

In oranje ontwikkel je je verder. Je leert nieuwe slagen en technieken, waardoor je uiteindelijk op een grote baan kunt spelen. Natuurlijk ontbreken in fase oranje de leuke activiteiten niet. In oranje speel je je wedstrijden in driekwartveld.

In groen wordt je 'klaargemaakt' voor het hele baan tennis met de 'normale', gele tennisbal. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals atletische vaardigheden. Ook hier blijven er leuke oefeningen en spellen bestaan. Je wedstrijden speel je op een hele baan.

In elke fase van Tenniskids wordt met een speciale bal gespeeld en worden leeftijdsindicaties aangehouden. Op deze manier kun je het beste techniek aanleren en wordt je niet 'geforceerd' tot het spelen van te moeilijke ballen (waardoor je geen oog meer hebt voor je techniek). Hieronder hebben wij een schema opgenomen met de leeftijdsindeling. Heb jij een leeftijd waarin je in 2 fases zou kunnen spelen, dan zal de trainer bepalen welke fase het beste bij jou past.

                              IEDER KIND ZIJN / HAAR KLEUR

                             LEEFTIJDSINDELING VOLGENS DE UITGANGSPUNTEN

 

De Tenniskidslessen starten in april (voorjaars/zomertraining) of oktober (najaars/wintertraining). Een inschrijfformulier is te vinden onder training. Mocht je niet op tijd hebben ingeschreven, dan is tussentijds instromen mogelijk als er een groep Tenniskids is die nog niet vol is. Bij voldoende nieuwe tussentijdse inschrijvingen kunnen er nieuwe groepen starten (na bijvoorbeeld sportkennismaking en Kennis met Tennis).

De materialen die tijdens de lessen nodig zijn, stelt de vereniging ter beschikking. Speciale kleding is niet nodig. Sportschoenen, liefst tennisschoenen, zijn wel nodig!

Voor meer informatie over de tenniskids training, mag je ons natuurlijk bellen of mailen (zie kader jeugdcommissie voor namen en bereikbaarheid). Voor algemene informatie en leuke tips kun je ook eens surfen naar www.tenniskids.nl, de site van de knltb.

 

Kun jij je een uurtje in de week vrijmaken? Geef je dan op voor tenniskids!  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 413 353 046

Clubhuis

Prins Willem Alexander Sportpark 20
5461 XL Veghel

KVK-nummer

40215312